Proziaki

Proziaki
Proziakimateriały prasowe
Proziaki
ProziakiJakub Batormateriały prasowe
  • 200 g mąki orkiszowej razowej
  • 850 g mąki orkiszowej jasnej
  • 1/2 l ciepłego zsiadłego mleka lub kefiru (bez mleka w proszku)
  • 1 płaska łyżeczka soli kamiennej lub morskiej (bez żelazocyjanku potasu E 536)
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżeczka nierafinowanego cukru
  • 1 jajko (z hodowli ekologicznej lub od kur z wolnego wybiegu)
  • mąka do podsypywania podczas wałkowania
Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie"
Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie"materiały prasowe
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?