Reklama

Reklama

Przekąska kryzysowa

Dla jednych to smaki dzieciństwa, dla drugich - silne skojarzenia z czasami studenckimi, kiedy to trzeba było zaciskać pasa. Nie da się ukryć, że najprostsze domowe przekąski nie mają sobie równych.

Składniki

  • kilka kromek chleba
  • 1-2 jajka
  • olej
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • kilka plasterków sera żółtego (ewentualnie)

Jajko/jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i rozdrobnioną natką, rozkłócamy.

Kromki maczamy w całości w masie jajecznej.

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kromki, następnie odwracamy je na drugą stronę - możemy w tym momencie nakryć usmażony już wierzch plasterkiem żółtego sera, smażymy chwilę, zdejmujemy z ognia, zjadamy na ciepło.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje