Przekładaniec jaglany

Ciasto z borówkami
Ciasto z borówkami123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 2 szkl. mąki krupczatki
  • 1 szkl. drobnego cukru
  • 1 szkl. mleka roślinnego, np. sojowego
  • 1/2 szkl. oleju
  • po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka octu;

- budyń

  • 1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szkl. mleka roślinnego
  • 1/2 szkl. orzechów, np. nerkowca
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego

- dekoracja

  • 2 puszki mleczka kokosowego
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 śmietan-fix
  • owoce

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?