Reklama

Reklama

Przekładaniec jaglany

Puszysty i bardzo smaczny!

Składniki - ciasto

  • 2 szkl. mąki krupczatki
  • 1 szkl. drobnego cukru
  • 1 szkl. mleka roślinnego, np. sojowego
  • 1/2 szkl. oleju
  • po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka octu;

Składniki - budyń

  • 1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szkl. mleka roślinnego
  • 1/2 szkl. orzechów, np. nerkowca
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego

Składniki - dekoracja

  • 2 puszki mleczka kokosowego
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 śmietan-fix
  • owoce

Sposób przygotowania

1. Ciasto: zmiksuj wszystkie składniki (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli jest za gęste, dolej odrobinę mleka). Dno tortownicy wy - łóż pergaminem. Wylej ciasto. Piecz 35-40 minut w 190 st. C. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przekrój na 3 blaty. 

2. Budyń: kaszę zmiksuj z mlekiem, orzechami i cukrem na jednolitą masę. Schłodź. 

3. Dekoracja: gęstą część mleczka ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. 

4. Blaty przełóż budyniem. Torcik posmaruj warstwą ubitego mleczka i udekoruj owocami. Schłodź w lodówce

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje