Przekładaniec jaglany

Puszysty i bardzo smaczny!

Ciasto z borówkami
Ciasto z borówkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto: zmiksuj wszystkie składniki (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli jest za gęste, dolej odrobinę mleka). Dno tortownicy wy - łóż pergaminem. Wylej ciasto. Piecz 35-40 minut w 190 st. C. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przekrój na 3 blaty. 

2. Budyń: kaszę zmiksuj z mlekiem, orzechami i cukrem na jednolitą masę. Schłodź. 

3. Dekoracja: gęstą część mleczka ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. 

4. Blaty przełóż budyniem. Torcik posmaruj warstwą ubitego mleczka i udekoruj owocami. Schłodź w lodówce

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas