Reklama

Reklama

Przekładaniec z owocami

Ciasto ptysiowe można przygotować z dodatkiem ulubionych owoców

Składniki dla: 12 porcji

Składniki - ciasto

  • 1 kostka margaryny
  • sól,
  • 2 szkl. szkl. mąki i wody
  • 10 jajek

Składniki - przełożenie

  • 50 dag agrestu
  • 1 szkl. cukru
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • po 50 dag twarogu i śmietany kremówki
  • 2 cukry waniliowe

Sposób przygotowania

1. Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Agrest oczyść, opłucz, osusz. Owoce posyp 1/2 szkl. cukru  i wymieszaj. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. 

2. Z podanych składników przy- gotuj ciasto ptysiowe, tak jak  w przepisie obok. Przygotuj 3 kawałki papieru do pieczenia. Narysuj na nich  kółka o śr. ok. 22 cm. 

3. Ciasto przełóż do szprycy. Wyciskając przez nią paski, zapełnij kółko na 1 papierze. Piecz 30 min  w 220 st. Tak samo upiecz jeszcze  2 placki. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z masą serową i żelatyną. Blaty przełóż kremem i agrestem. Schłodź i udekoruj. 

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje