Przekładaniec z owocami

Ciasto ptysiowe można przygotować z dodatkiem ulubionych owoców

Jeśli nie lubisz agrestu, zastąp go innymi owocami
Jeśli nie lubisz agrestu, zastąp go innymi owocami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Agrest oczyść, opłucz, osusz. Owoce posyp 1/2 szkl. cukru  i wymieszaj. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. 

2. Z podanych składników przy- gotuj ciasto ptysiowe, tak jak  w przepisie obok. Przygotuj 3 kawałki papieru do pieczenia. Narysuj na nich  kółka o śr. ok. 22 cm. 

3. Ciasto przełóż do szprycy. Wyciskając przez nią paski, zapełnij kółko na 1 papierze. Piecz 30 min  w 220 st. Tak samo upiecz jeszcze  2 placki. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z masą serową i żelatyną. Blaty przełóż kremem i agrestem. Schłodź i udekoruj.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas