Reklama

Reklama

Przepis na masło rzeżuchowe

Jestem mamą 4-letniej Oliwki, która uwielbia pomagać mi w kuchni. Gotowanie stało się moją pasją od niedawna. A to masełko od razu „zadomowiło” się na naszym stole.

Składniki: pół kostki miękkiego masła, kilka łyżek rzeżuchy, szczypta soli.

Reklama

Rzeżuchę przebierz, opłucz, osusz, posiekaj. Masło dokładnie utrzyj z solą, dodaj rzeżuchę, wymieszaj. Z masła uformuj wałek lub napełnij nim np. foremkę w kształcie jajka. Owiń w folię, wstaw na kilka godzin do lodówki.

Czas przygotowania: 5 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 0,40 zł.

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic

Dowiedz się więcej na temat: przepis | Joanna | "Joanna" | masło | przepisy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje