Reklama

Reklama

Przepis na pieczoną pierś z indyka z szałwią

Po przygotowaniu nie krój mięsa od razu. Dzięki temu pieczeń będzie bardziej soczysta.

Składniki: 1,2 kg piersi z indyka, 5 łyżek skórki cytrynowej, 3 łyżki soku cytrynowego, 1 garść liści szałwii, 1 łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, do smaku sól i pieprz

Reklama

Sposób przygotowania: Do miski wyciśnij sok i zetrzyj skórkę z cytryny. Następnie posiekaj szałwię i czosnek. Dodaj oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj. Mięso natrzyj marynatą i zwiąż sznurkiem. Odstaw do marynowania na 12 godzin. Zamarynowaną pierś włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Nie krój mięsa od razu po upieczeniu. Odczekaj minimum 15 minut, dzięki temu mięso będzie soczyste.

Dowiedz się więcej na temat: pieczeń | indyk | obiad | mięso

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje