Przepis na rosół wegetariański

Jeśli nie spróbujesz, nie uwierzysz, że może smakować tak rewelacyjnie!

Rosół
Rosół123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebule obrać z łupin, przekroić na dwie części i opalać na ogniu aż się lekko przyrumienią. Marchew i pietruszkę umyć, obrać i wrzucić do garnka przekrojone na pól. Selera obrać i pokroić w plastry, wrzucić do garnka. Dodać obrane ząbki czosnku i wszystkie przyprawy. Całość zalać  wodą i doprowadzić do wrzenia. Dodać opaloną cebulę. Gdy wywar zacznie bulgotać, zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny. Doprawić jeszcze wedle uznania.

Można podawać z makaronem lub ryżem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas