Reklama

Reklama

Przepis na szakszukę

To danie sprawdzi się świetnie na śniadanie lub kolację. Smak jest obłędny!

Składniki

  • 2 puszki pomidorów pokrojonych
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała papryczka chili
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojoną drobno cebulę.

Reklama

Paprykę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię.

Dodać rozdrobniony czosnek i ostrą papryczkę pokrojoną w paseczki. Wszystko podsmażyć.

Obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory dodać na patelnię. Gotować ok. 6 min.

Dodać szczyptę soli, kmin oraz słodką paprykę. Gotować do uzyskania jednolitej konsystencji. 

Wbić jajka i gotować do ścięcia się białka. Podawać z pieczywem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje