Reklama

Reklama

Przepis na włoskie spaghetti carbonara

Wyjątkowo prosty przepis na pyszne, włoskie danie.

Składniki

  • 40 dag makaronu typu spaghetti
  • 7 plastrów wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • opakowanie śmietany 18 proc.
  • Starty parmez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Drobno pokrojony boczek wrzuć na patelnię, dodaj drobno posiekaną cebulę i wszystko razem podsmaż.

Reklama

Przełóż całość do garnka, zalej śmietaną wymieszaną z serem, dopraw do smaku pieprzem i solą, a potem zagotuj.

Gdy sos zacznie wrzeć, dodaj rozbełtane widelcem jajko. Odczekaj, aż sos się lekko zetnie.

Ugotowany makaron połącz z sosem i wymieszaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje