Przepisy na dania z dodatkiem produktów zbożowych
Andrzej Polan w kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował m.in. falafela z zielonego groszku z płatkami kukurydzianymi, ciepłe rogaliki i bułeczki z maślanką, brokuły w płatkami corn flakes oraz owsiankę z owocami.
Falafel z zielonego groszku z płatkami kukurydzianymi
1 pęczek rzodkiewki100 g ziarna kukurydzy2 łyżki mioduroszponka4 łyżki majonezu1 papryczka chilli4 łyżki śmietany 18%sok z jednej cytrynysól
Ciepłe rogaliki i bułeczki z maślanką, owocami i kruszonką
100 g drożdży 1000 g mąki3 żółtka1 jajko400 ml maślanki100 ml mleka200 g masła100 g cukrucukier waniliowyKruszonka
100 g mąki50 g cukru50 g masła150 g powideł śliwkowych