Przyprawy z warzywnika

Pietruszka, cebula, por czy czosnek to warzywa nie mniej ważne niż brokuły lub marchewka, na których gotujemy zupki.

Pietruszkę oraz pora można wprowadzić do diety malucha już po 6. miesiącu.
Pietruszkę oraz pora można wprowadzić do diety malucha już po 6. miesiącu.123RF/PICSEL

Są tak wyraziste w smaku, że nawet w minimalnej ilości nadają dziecięcym zupkom naturalny aromat.

Najlepiej je rozdrobnić i ugotować z pozostałymi składnikami.

Dzięki nim dziecko przyzwyczai się do zupek gotowanych na naturalnych warzywach, a nie na przyprawach z torebki (zawierają głównie glutaminian sodu i odrobinę suszu warzywnego).

Pietruszkę oraz pora można wprowadzić po 6. miesiącu, a cebulę i czosnek - po 1. roku.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas