Dodawaj do zup i sałatek. Pozbędziesz się zaparć, zgubisz zbędne kilogramy

Agnieszka Kasprzyk

Dodawaj do zup i sałatek. Pozbędziesz się zaparć, zgubisz zbędne kilogramy
Dodawaj do zup i sałatek. Pozbędziesz się zaparć, zgubisz zbędne kilogramy123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść ciecierzycę? Jelita ci podziękują

  • reguluje trawienie;
  • przyspiesza przemianę materii;
  • wspiera mikroflorę jelitową;
  • pomaga przy zaparciach;
  • obniża poziom cukru i złego cholesterolu;
  • poprawia krzepnięcie krwi;
  • wspiera układ nerwowy;
  • działa antyoksydacyjnie;

Ciecierzyca gotowana i ze słoika. Którą wybrać?

Sałatka buraczkowa z ciecierzycą i kozim serkiem
Sałatka buraczkowa z ciecierzycą i kozim serkiem123RF/PICSEL

Z czym ją łączyć ciecierzycę, by było naprawdę zdrowo

Kto nie powinien jeść ciecierzycy? Przeciwwskazania

Zobacz również:

Szybka potrawka: ciecierzyca ze szpinakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?