Pucharki z truskawkami

Szybki, nieskomplikowany deser, w którym wszystkie smaki doskonale się uzupełniają. Warto go przygotować, gdy mamy ochotę na małe co nieco, zamiast sięgać po "gotowce" ze sklepu.

Słodka, a zarazem wartościowa przekąska
Słodka, a zarazem wartościowa przekąska123RF/PICSEL

1. Śmietanę chłodzimy. Zimną ubijamy z dodatkiem 2-3 łyżek cukru pudru, następnie dodajemy mascarpone i miksujemy całość, aż powstanie jednolita masa.

2. Truskawki myjemy, usuwamy z nich szypułki. Kroimy owoce na nieduże kawałki.

3. W pucharkach/większych szklankach układamy warstwowo masę i truskawki, aż do wyczerpania składników. Wierzchy dekorujemy truskawkami. Schładzamy deser przed podaniem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas