Reklama

Reklama

Pucharki z truskawkami

Szybki, nieskomplikowany deser, w którym wszystkie smaki doskonale się uzupełniają. Warto go przygotować, gdy mamy ochotę na małe co nieco, zamiast sięgać po "gotowce" ze sklepu.

Składniki

  • 500 g świeżych truskawek
  • 300 ml śmietanki 30 proc.
  • 250 g serka mascarpone
  • 2-3 łyżki cukru pudru

1. Śmietanę chłodzimy. Zimną ubijamy z dodatkiem 2-3 łyżek cukru pudru, następnie dodajemy mascarpone i miksujemy całość, aż powstanie jednolita masa.

2. Truskawki myjemy, usuwamy z nich szypułki. Kroimy owoce na nieduże kawałki.

3. W pucharkach/większych szklankach układamy warstwowo masę i truskawki, aż do wyczerpania składników. Wierzchy dekorujemy truskawkami. Schładzamy deser przed podaniem.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje