Pulpeciki rybne

Gdy twoje dziecko skończy rok, możesz zaproponować mu rybne pulpety.

Takie pulpety są smaczne i zdrowe
Takie pulpety są smaczne i zdrowe 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 100 g filetów rybnych
  • 1/4 pęczka włoszczyzny
  • 1/2 jajka
  • kromka czerstwej bułki
  • 1-2 łyżeczki bułki tartej
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 1-2 łyżeczki masła

Przygotowanie:

1. Dokładnie umyj i obierz wszystkie warzywa. Następnie zalej je wodą i ugotuj wywar.

2. Opłukane ryby zmiel z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką.

3. Dodaj jajko, bułkę tartą oraz drobno pokrojoną pietruszkę i koperek, a potem dokładnie wymieszaj masę.

4. Formuj małe kuleczki, obtaczaj je w bułce tartej i ostrożnie wkładaj do wrzącego wywaru warzywnego. Gotuj ok. 20 minut.

5. Podawaj z masłem, sosem jarzynowym lub pomidorowym, z ziemniakami lub ryżem oraz z surówką.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas