Reklama

Reklama

Pulpeciki rybne

Gdy twoje dziecko skończy rok, możesz zaproponować mu rybne pulpety.

Składniki:


  • 100 g filetów rybnych
  • 1/4 pęczka włoszczyzny
  • 1/2 jajka
  • kromka czerstwej bułki
  • 1-2 łyżeczki bułki tartej
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 1-2 łyżeczki masła

Reklama


Przygotowanie:

1. Dokładnie umyj i obierz wszystkie warzywa. Następnie zalej je wodą i ugotuj wywar.

2. Opłukane ryby zmiel z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką.

3. Dodaj jajko, bułkę tartą oraz drobno pokrojoną pietruszkę i koperek, a potem dokładnie wymieszaj masę.

4. Formuj małe kuleczki, obtaczaj je w bułce tartej i ostrożnie wkładaj do wrzącego wywaru warzywnego. Gotuj ok. 20 minut.

5. Podawaj z masłem, sosem jarzynowym lub pomidorowym, z ziemniakami lub ryżem oraz z surówką.

Dowiedz się więcej na temat: pulpety rybne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje