Pulpeciki w sosie pomidorowym

Takie pulpeciki pokocha cała rodzina.

Przepyszne pulpety
Przepyszne pulpety123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Mięso przełóż do miski.

2. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i startą skórkę z cytryny.

3. Wbij jajko. Dosyp bułkę tartą. Dorzuć drobno posiekaną natkę pietruszki i wszystko wymieszaj.

4. Zrób z mięsa nieduże kulki. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż kulki, aż się ładnie opieką z każdej strony.

5. Cebulę i pomidory pokrój w drobną kostkę.

6. Do pulpecików dodaj najpierw cebulę, a po kilku minutach pomidory.

7. Podlej całość odrobiną wody. Duś wszystko przez kilkanaście minut, aż do momentu, gdy warzywa się rozgotują i powstanie gładki sos.

8. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.

9. Mięsne kulki w lekkim sosie pomidorowym podawaj ze świeżo ugotowanym makaronem.

Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas