Pulpety po elbląsku

Rozpływają się w ustach
Rozpływają się w ustachINTERIA.PL

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego koperku + do posypania
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz (najlepiej ziołowy)
  • mąka (do obtoczenia pulpetów)
  • papryka ostra lub słodka
  • ziele angielskie mielone (opcjonalnie)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (do zagęszczania, można zastąpić mąką)

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?