Puree marchewkowe
Gdy nie masz pomysłu, co zrobić na drugie danie, sięgnij po nasz przepis. Puree marchewkowe zaskoczy domowników smakiem. Ta potrawa jest tak delikatna, że mogą ją spożywać dzieci powyżej 6 miesiąca życia, a także alergicy.

Składniki:
- 1 średnia (ok. 50 g) marchewka
- 120 ml wody
- 1,5 łyżki stołowej Nestlé Sinlac
- 1 łyżeczka od herbaty oliwy z oliwek
- do smaku koperek, szczypta soli
Sposób przygotowania:
Marchewkę obrać ze skórki, zetrzeć na tarce (jak najdrobniej), a następnie ugotować (na małym ogniu) w wodzie do konsystencji miękkiej papki. Dodać Nestlé Sinlac i zamieszać. Można do smaku dodać oliwę i drobno posiekany koperek. Marchewkę można zastąpić brokułami, a powyżej 6. miesiąca zielonym groszkiem. Nie podawać dzieciom uczulonym na marchewkę i koperek.Ten i więcej przepisów dla maluchów znajdziesz na www.zdrowystartwprzyszlosc.pl