Pychotka z budyniem
Największą zaletą czekolady jest smak, który sprawia, że jej jedzenie jest przyjemnością i poprawia humor.
Składniki na ciasto dokładnie zagnieć. Zrób kulę, zawiń ją w folię i włóż do lodówki na 8 godzin. Po wyjęciu podziel ciasto na kilka części. Każdą rozwałkuj na placek grubości 3 mm. Radełkiem powycinaj paski o szerokości 1,5 cm. Każdym owiń foremkę do rurek. Piecz je w temperaturze 200°C, do zezłocenia.
Upieczone rurki zdejmij z foremek i wystudź.
Żółtka, cukier i obie mąki zmiksuj ze szklanką mleka. Resztę mleka zagotuj, przekładając do niego masę z żółtek. Całość doprowadź do wrzenia. Powstały budyń gotuj minutę, rozcierając grudki. Potem przykryj i odstaw do wystygnięcia.
Miękkie masło utrzyj na puch. Powoli miksując, dodawaj po łyżce budyniu tak, aby powstała gładka masa. Nadziewaj nią rurki za pomocą szprycy cukierniczej. Czekoladę rozpuść i posmaruj nią końce rurek. Udekoruj owocami.