Reklama

Reklama

Pyszna botwinka. Trzy sposoby na lato

Chłodnik, koktajl czy farsz? Letnie przepisy na botwinę sprawią, że poczujesz się jak w raju!


Klasyczny chłodnik na botwinie

Czas przyrządzenia: 20 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • pęczek botwiny
  • 1/3 szklanki koncentratu z buraków ćwikłowych
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i koperku
  • 2 ogórki, pokrojone
  • pęczek rzodkiewek, pokrojonych
  • 8 jajek przepiórczych, ugotowanych na twardo

Sposób przygotowania

Reklama

1. W bulionie ugotuj pokrojone buraczki. Liście botwiny posiekaj i odłóż. Wlej koncentrat, odstaw barszcz do ostygnięcia.

2. Wymieszaj barszcz z jogurtem, dodaj ogórki, rzodkiewki, liście botwiny,  koperek i szczypiorek. Przypraw do  smaku. Wstaw na godzinę do lodówki. Podawaj z jajkami.  

Dowiedz się więcej na temat: botwina | lato | przepisy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje