Pyszna zapiekana pierś z kurczaka z żurawiną na musie z sezamu i brokuł z brązowym ryżem

Pomysł na pyszną kolację dla osób dbających o zdrowie i piękną sylwetkę

Zapiekana pierś z kurczaka
Zapiekana pierś z kurczakamateriały prasowe

Sposób przygotowania

Wykonanie: W piersi robimy kieszonkę i faszerujemy ją uprzednio sparzoną  i poszatkowana żurawiną oraz drobno posiekanym rozmarynem. Pieczemy przez  20 minut w temperaturze 180 st. C. Brokuł parujemy lub gotujemy do miękkości, przekładamy do miksera. Dodajemy sezam, kolendrę i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu (jeżeli masa jest za gęsta, dodajemy odrobinę wody). Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. 

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas