Pyszna zapiekanka

Smakuje naprawdę doskonale!

Zapiekanka jest najlepsza!
Zapiekanka jest najlepsza! 123RF/PICSEL

Ugotowane ziemniaki pokrój w grubsze plastry, podsmaż na patelni i włóż do naczynia żaroodpornego.

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Brukselkę umyj i ugotuj al dente. Gdy wystygnie, wyłóż ją na ziemniaki. Na wierzchu ułóż mięso. Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj do niego mąkę i zrumień.

Powoli wlej bulion, ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Wrzuć serek topiony pokrojony w kostkę, mieszaj, żeby się rozpuścił. Wlej śmietanę, a na koniec wsyp curry. Całość zagotuj. Gorący sos wylej na zapiekankę.  Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 45 minut w temp. 180°C. 

Makaron zapiekany z seremInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas