Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

Tosty
Tostymateriały prasowe

Tosty z grillowaną szynką i gruszką

Składniki

  • 8 plastrów szynki (np. masarza Masarnia u Józefa JBB Bałdyga)
  • 8 kromek chleba tostowego
  • Gruszka
  • Ser camembert
  • Oliwa
  • Garść rukoli

Sposób przygotowania

Jak zrobić tosty francuskie z serem i szynką?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Danie z fasolką szparagową
Danie z fasolką szparagowąmateriały prasowe

Fasolka szparagowa z boczkiem i cukinią

Składniki

  • 120 g boczku (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • 400 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • Świeża bazylia
  • Ser dojrzewający
  • Sól i pieprz
  • Olej

Sposób przygotowania

Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Nadziewane bataty
Nadziewane batatymateriały prasowe

Nadziewane bataty

Składniki

  • 6 plasterków szynki (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • 2 duże bataty
  • 150 g sera feta
  • Kilka kawałków suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • Rukola
  • Parmezan
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?