Reklama

Reklama

Pyszne gołabki

Gołąbki to danie, które sprawdzi się zawsze. Są co prawda czasochłonne, za to obiad z nich można zrobić na trzy dni!

Składniki

  • 1 mała główka włoskiej kapusty
  • 12 dag kiełków fasoli lub słonecznika
  • 12 mrożonych paluszków rybnych
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Kapustę umyć, usunąć głąb, włożyć do osolonego wrzątku na ok. 15-20 minut, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąć, wystudzić, oddzielić zaparzone liście, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Reklama

Paluszki rybne usmażyć na oleju. 

Jeszcze ciepłe układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.  

Dowiedz się więcej na temat: gołąbki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje