Pyszne gołabki

Gołąbki to danie, które sprawdzi się zawsze. Są co prawda czasochłonne, za to obiad z nich można zrobić na trzy dni!

Smakują doskonale
Smakują doskonale123RF/PICSEL

Kapustę umyć, usunąć głąb, włożyć do osolonego wrzątku na ok. 15-20 minut, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąć, wystudzić, oddzielić zaparzone liście, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Paluszki rybne usmażyć na oleju. 

Jeszcze ciepłe układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.  

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas