Pyszne i szybkie pasty kanapkowe

Dania kuchni orientalnej szturmem zdobywają serca Polaków!
Dania kuchni orientalnej szturmem zdobywają serca Polaków! materiały prasowe

Hummus z suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 1 opakowanie pasty z cieciorki z tahiną (np. marki Jasmeen)
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy oliwnej
  • 1 cytryna
  • 3-4 łyżeczki oliwy
  • sól
  • 2-4 ząbki czosnku
  • kilka łyżeczek wody do uzyskania pożądanej konsystencji

Przygotowanie:

Pasta z bobiku z dodatkiem awokado, ziemniaka i bazylii

Składniki:

  • 25 dag bobiku gotowanego (np. marki Jasmeen)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka oleju z orzechów włoskich
  • pół ząbka czosnku
  • kilka świeżych listków bazylii 
  • sól  
  • pieprz czarny świeżo mielony

Przygotowanie:

Zmysłowe smaki: Tort makowyAgnieszka MaciaszekInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?