Reklama

Reklama

Pyszne naleśniki wegańskie

To jedna z najprostszych, najstarszych i najbardziej uniwersalnych potraw. A przy tym – jedna z najbardziej lubianych, zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Naleśniki – bo o nich mowa, świetnie smakują również w wersji wegańskiej, przyrządzone na bazie napoju owsianego.

Składniki

  • 1 szklanka napoju owsianego np. Sante Organic
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 30 ml oleju
  • dżem morelowy
  • szczypta soli morskiej jodowanej np. Sante
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania

Wymieszaj w misce napój roślinny, wodę, mąkę oraz szczyptę soli. Ciasto powinno być płynnej konsystencji. Odstaw ciasto na ok. 15 minut. Do ciasta dodaj olej i wmieszaj go dokładnie w masę. Jeśli ciasto okaże się za gęste, dodaj odrobinę napoju roślinnego. Rozgrzej patelnię i smaż naleśniki z dwóch stron na odrobinie oleju. Przygotowane naleśniki posmaruj dżemem morelowym i złóż w kopertki lub zwiń w rulonik. Podawaj udekorowane świeżymi owocami.

Reklama

Smacznego!

#POMAGAMINTERIA

Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka

W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na II piętrze, w budynku najbardziej oddalonym od wejścia, znajduje się mały oddział - Oddział Przeszczepiania Komórek Krwiotwórczych z sześcioma izolatkami. To tutaj trafia część dzieci chorych na nowotwory, żeby skorzystać z - czasami ostatniej - szansy powrotu do zdrowia i życia. Stowarzyszenie Koliber prowadzi zbiórkę, by z okazji Dnia Dziecka podarować małym pacjentom - nie zabawki, bo ich tam nie mogą mieć - ale m.in. nowe materace i pościel. Sprawdź szczegóły >>>

WESPRZYJ ZBIÓRKĘ >>>

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje