Pyszne posiłki na cały tydzień

Roladki z cukinii
Roladki z cukinii123RF/PICSEL

Roladki z cukinii

Składniki

  • 3 duże cukinie
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 dag szpinaku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • suszone pomidory
  • kilka liści sałaty
  • sól
  • pieprz
4 osób

Sposób przygotowania

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zapiekane warzywa
Zapiekane warzywa123RF/PICSEL

Brokuły pod beszamelem

Składniki

  • brokuł
  • kalafior
  • 30 dag makaronu penne
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • tymianek
  • sól
4 osób

Sposób przygotowania

Zmysłowe Smaki: Jak gotować brokuły? Zmysłowe smakiInteria.tv
Sałatka z jajkiem
Sałatka z jajkiem123RF/PICSEL

Sałatka z jajkiem

Składniki

  • 3 jajka
  • kilka liści sałaty
  • 2 pomidory
  • pomidorki koktajlowe
  • ogórek
  • kilka łyżek czarnych oliwek
  • 15 dag surowego łososia
  • łyżka oleju rzepakowego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Sałatka z karczochów z jajkiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pieczone warzywa
Pieczone warzywa123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 kalafiory
  • 1/3 szklanki oliwy
  • wędzona papryka
  • czosnek granulowany
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • kmin
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag świeżego szpinaku
  • 10 dag groszku
  • pomidorki koktajlowe
  • kawałek czerwonej kapusty
  • zerwona papryka
  • czerwona cebula
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • natka

Sposób przygotowania

Jak przyrządzić pieczonego kalafiora?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa123RF/PICSEL

Zupa cebulowa

Składniki

  • 30 dag pręgi wołowej
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/3 selera
  • por
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • 4 cebule
  • łyżka mąki
  • 3/4 szklanki białego wina
  • sól
  • pieprz
  • 4 kromki bułki
  • 10 dag ementalera
Polędwica wieprzowa
Polędwica wieprzowa123RF/PICSEL

Polędwica wieprzowa

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyżki oleju
  • bazylia
  • tymianek
  • oregano
  • pęczek natki pietruszki
  • tłuszcz do smażenia
  • 1/2 szklanki wody
  • kilka ziemniaków
  • 15 dag groszku
  • łyżka fasoli Jaś
  • łyżka mniejszej fasoli
  • kawałek białej rzepy
  • sól
  • pieprz
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana123RF/PICSEL

Papryka faszerowana

Składniki

  • 4 duże papryki
  • szklanka ryżu
  • olej
  • cebula
  • 50 dag mięsa mielonego
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • przyprawa do gyrosa
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag sera żółtego
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?