Pyszne posiłki obiadowe

Nadziewane pieczarki
Nadziewane pieczarki123RF/PICSEL

Nadziewane pieczarki i pomidory

Składniki

  • 30 dag dużych pieczarek
  • czerwona cebula
  • 6 pomidorów
  • 15 dag sera żółtego
  • 15 dag sera mozzarella
  • czosnek granulowany
  • ostra papryka w proszku
  • rozmaryn
  • garść świeżej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria KulinariaInteria Kulinaria
Torcik z bakłażana
Torcik z bakłażana123RF/PICSEL

Torcik bakłażanowy

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 2 ząbki czosnku
  • oregano
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 pomidory
  • 20 dag twardej mozzarelli
  • 3 łyżki startego na tarce parmezanu
  • garść natki pietruszki
  • sos balsamico
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na roladki z grillowanego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Musaka
Musaka123RF/PICSEL

Musaka

Składniki

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 dag mięsa mielonego
  • 1/2 szklanki wina czerwonego
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • oregano
  • 2 bakłażany
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pizza z pomidorami
Pizza z pomidorami123RF/PICSEL

Pizza pomidorowa

Składniki

  • 50 dag mąki pszennej
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 dag świeżych drożdży
  • szklanka ciepłej wody

- sos, dodatki

  • 25 ml przecieru pomidorowego
  • świeże zioła prowansalskie
  • czosnek granulowany
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka cukru
  • 20 dag sera żółtego
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 15 dag pieczarek
  • cebula
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Penne z orzechami
Penne z orzechami123RF/PICSEL

Makaron z orzechami

Składniki

- pesto

  • 2 garście świeżych liści bazylii
  • ząbek czosnku
  • 70 ml oliwy
  • łyżka startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • orzeszki pinii

- makaron

  • 50 dag makaronu penne
  • 6 orzechów włoskich
  • 10 dag parmezanu
  • kilka listków bazylii

Sposób przygotowania

Przepis na wyborną sałatkę z makaronemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?