Reklama

Reklama

Pyszne potrawy na cały tydzień

Latem smakują najlepiej!

Pierogi z bułką i malinami

Czas przyrządzenia: ok. 45 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki - ciasto

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • łyżka masła
  • szklanka gorącej wody

Składniki - farsz

  • 50 dag malin
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła
  • łyżka bułki tartej

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, dodaj cukier waniliowy i masło. Stopniowo wlewaj gorącą wodę i mieszaj. Ugnieć ciasto i odstaw na 30 minut. Rozwałkuj i wytnij krążki. Maliny zasyp cukrem, wymieszaj i od razu układaj na krążkach. Zlep końce. 

2. Pierogi gotuj w posłodzonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia. W rondelku rozpuść masło i wymieszaj z bułką tartą. Polej pierogi i ozdób malinami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje