Pyszny miodownik
Słodki miodownik jest jednym z najlepszych ciast. Wypróbuj koniecznie nasz przepis!
Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę z sodą. W misce ucieramy masło z żółtkami, miodem, cukrem i mlekiem. Przekładamy do mąki i zagniatamy ciasto. Na całą dobę wkładamy do lodówki. Po wyjęciu dzielimy ciasto na trzy części. Każdą część wałkujemy na placek o bokach 35 x 40 cm i pieczemy trzy placki po 20 minut w temperaturze 180ºC. Masa z kaszy manny: mleko doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy kaszę, gotujemy, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny. Masa budyniowa: z podanych składników gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą. Odstawiamy na kilka godzin do zastygnięcia. Dekorujemy według uznania. Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/news-tradycyjne-miodowniki,nId,1061292#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox