Pyzy drożdżowe z orzechami
To połączenie jest wyśmienite!

Składniki
- farsz
- 15 dag orzechów włoskich i laskowych
- 2 łyżki masła
- łyżka cukru
- pyzy
- 10 dag świeżych drożdży
- pół szklanki mleka
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- sól
- 2 łyżki cukru
- cukier puder
Sposób przygotowania
1. Orzechy posiekaj i wymieszaj z masłem oraz cukrem. Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem. Dodaj mąkę, jajka, roztopione masło, szczyptę soli i cukier. Wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.
2. Rozwałkuj ciasto, wytnij kółka, wypełnij farszem z orzechów i pozostaw do wyrośnięcia. Gotuj na parze lub w osolonym wrzątku. Posyp cukrem pudrem.