Pyzy klasyczne z mięsem i cebulką

Pyzy z mięsem
Pyzy z mięsem Picsel123RF/PICSEL
  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1/2 kg ziemniaków surowych
  • jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • 2 cebule
  • 40 dag mięsa mielonego lub 40 dag ugotowanego mięsa np. z rosołu
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • zioła prowansalskie
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól
Zmysłowe smaki: Sałatka z pomarańczy i seraINTERIA.TVInteria.tv
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?