Quiche z mięsem i pieczarkami

Quiche z pieczarkami i rukolą
Quiche z pieczarkami i rukolą123RF/PICSEL

Składniki

- spód:

  • 1,5 szkl. mąki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ kostki zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 szkl. suchej fasoli
  • masło do formy

- farsz:

  • 30 dag mielonego mięsa
  • 10 pieczarek
  • 4 garści rukoli
  • 1,5 szkl. startej goudy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • ½ szkl. śmietany kremówki
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
8 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?