Rabarbarowy sernik
Będzie smakował każdemu!
Składniki:
Spód:
- 20 dag mąki krupczatki
- 15 dag masła
- 2 żółtka
- 6 dag cukru pudru
Masa:
- 50 dag rabarbaru
- 2 łyżki cukru
- 80 dag twarogu sernikowego
- 25 dag cukru pudru
- 4 żółtka
- 6 białek
- 10 dag masła
- opakowanie budyniu waniliowego
- 5 kropli olejku waniliowego
Przygotowanie:
1 Składniki ciasta połącz. Chłodź 30 minut. Ciastem wyklej formę, piecz 15 minut w temp. 180°C.
2 Rabarbar pokrój, wymieszaj z cukrem. Twaróg utrzyj z masłem, cukrem, żółtkami, budyniem, olejkiem. Białka ubij, dodaj. Dodaj rabarbar i białka, wymieszaj, wylej na spód, piecz 50 minut w 160˚C.