Rajskie pomidory

Tak podanemu mięsu nie oprze się nawet wybredny niejadek

Pomidory nadziewane
Pomidory nadziewane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju, następnie dodaj drobno posiekany czosnek. Dodaj mięso mielone i usmaż. Dopraw solą, pieprzem, sporą ilością oregano i bazylii. Zostaw do przestygnięcia. 

2. Z umytych pomidorów z odciętą górą wydrąż miąższ łyżeczką. Ser żółty zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 2/3 dodaj do mięsa i wymieszaj, resztę zostaw do posypania. 

3. Pomidory nadziej farszem mięsnym, posyp serem żółtym. Przełóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Piecz w temp. 180C przez 25-30 minut.

Przepis na faszerowaną cebulęInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas