Razowe wstążki z cukinią

Makaron z cukinią
Makaron z cukinią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Żółtą i zieloną cukinię umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Pokrój  w cieniutkie paski, najlepiej za pomocą tzw. mandoliny  - będzie wtedy wyglądała jak spaghetti.

3. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie na lekko rozgrzanej patelni. Dodaj masło, pomidorki i pokrojone cukinie. Przypraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj makaron. Wymieszaj, powoli podlewając białym winem. Zdejmij  z ognia.

4. Rozłóż danie na talerze. Udekoruj listkami świeżej bazylii, posyp kiełkami.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas