Rolada kakaowa z truskawkami

Słodki deser do porannej kawy

Rolada z truskawkami
Rolada z truskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Białka ubij. Dodaj cukier, żółtka. Wymieszaj mąkę, kakao i proszek. Przesiej do masy. Dodaj startą czekoladę i połącz z masą. Wylej ją na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 180°C. 

2. Ciasto zwiń w ściereczkę. Część truskawek pokrój, część zmiksuj. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj serek i mus truskawkowy. Dodaj kawałki truskawek. Roladę rozwiń, wyłóż krem. Zwiń, schłodź.

Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas