Rolada z mascarpone i truskawkami

Aktualizacja
Rolada z mascarpone i truskawkami to delikatny, puszysty deser i idealne zakończenie niedzielnego obiadu
Rolada z mascarpone i truskawkami to delikatny, puszysty deser i idealne zakończenie niedzielnego obiadu123RF/PICSEL

Składniki

na biszkopt

  • 10 dag cukru pudru,
  • 8 dag mąki pszennej,
  • 2 dag mąki ziemniaczanej,
  • łyżka cukru waniliowego,
  • 8 żółtek,
  • 4 białka,
  • szczypta soli

na krem

  • 100 ml śmietany 30-proc.,
  • 25 dag mascarpone,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • półtorej łyżeczki żelatyny,
  • 30 dag truskawek

Rolada z mascarpone i truskawkami - przygotowanie

"Ewa gotuje": Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowymPolsatPolsat