Roladki indycze
Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz, mielona kolendra,1 łyżka pikantnej konfitury z mango (do mięs), 1 ząbek czosnku, kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego, 1 papryczka chili, 2-3 łyżki oleju, 375 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 1 puszka mleka kokosowego, 1-2 łyżki pasty curry, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego (z torebki) , listki kolendry do dekoracji.
2 Imbir i czosnek obrać, drobno posiekać. Chili rozciąć, pozbawić pestek, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim roladki, często obracając, by ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron. Dodać imbir, czosnek i chili. Podlać bulionem i mlekiem kokosowym. Gotować około 10 minut.
3 Wyjąć mięso. Do sosu dodać pastę curry i sos pieczeniowy, wymieszać. Doprowadzić do zagotowania, ewentualnie doprawić. Roladki udekorować listkami kolendry, podawać z sosem.