Reklama

Reklama

Roladki paprykowe

Smaczne mięso z warzywami. W sam raz na obiad

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • po 1 czerwonej i zielonej papryce
  • 3 marchewki
  • 3-4 plastry papryki konserwowej
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mielonej papryki wędzonej
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • szczypta kurkumy
  • szczypta brązowego cukru
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • bulion
  • olej

Sposób przygotowania

1. Kurkumę wymieszaj z 1 łyż- ką oleju. Paprykę wędzoną połącz z lubczykiem i pieprzem. Mięso umyj, osusz, spłaszcz, naciskając dłonią. Z jednej strony posmaruj olejem, z drugiej - mieszanką z papryką. Odstaw na 30 minut. 

2. Warzywa oczyść, opłucz. Papryki pokrój na wąskie paseczki, marchewkę w słupki. Pomidory osącz, sok wymieszaj z mąką i cukrem. 

3. Na kotletach (po stronie z papryką) ułóż po porcji papryki i marchewki. Zwiń, owiń nicią lub zepnij wykałaczkami. Podsmaż na oleju. Podlej bulionem i duś do miękkości. Resztę warzyw oraz paprykę konserwową pokrój drobniej. Wlej sok, dopraw czosnkiem, solą i ostrą papryką. Duś 15-20 minut, pod koniec dołóż roladki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje