Roladki paprykowe
Smaczne mięso z warzywami. W sam raz na obiad
Sposób przygotowania
1. Kurkumę wymieszaj z 1 łyż- ką oleju. Paprykę wędzoną połącz z lubczykiem i pieprzem. Mięso umyj, osusz, spłaszcz, naciskając dłonią. Z jednej strony posmaruj olejem, z drugiej - mieszanką z papryką. Odstaw na 30 minut.
2. Warzywa oczyść, opłucz. Papryki pokrój na wąskie paseczki, marchewkę w słupki. Pomidory osącz, sok wymieszaj z mąką i cukrem.
3. Na kotletach (po stronie z papryką) ułóż po porcji papryki i marchewki. Zwiń, owiń nicią lub zepnij wykałaczkami. Podsmaż na oleju. Podlej bulionem i duś do miękkości. Resztę warzyw oraz paprykę konserwową pokrój drobniej. Wlej sok, dopraw czosnkiem, solą i ostrą papryką. Duś 15-20 minut, pod koniec dołóż roladki.