Roladki z indykiem

Z dodatkiem chrupiących warzyw.

Składniki

  • 6 tortilli (śr. ok. 30 cm)
  • 2 duże czerwone papryki
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 60 dag fileta z indyka
  • 4 gałązki tymianku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Miód wymieszaj 1 łyżką wody, sokiem z cytryny i tymiankiem. Filet posyp solą i pieprzem. Posmaruj miodową marynatą. Skrop olejem. Piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 180 st. 

2. Warzywa umyj, oczyść, pokrój w słupki. Kukurydzę osącz. Rozgrzej patelnię. Kolejno wkładaj na nią tortille i podgrzewaj je 1 minutę. 

3. Filet pokrój na kawałeczki. Na plackach rozłóż mięso, pokrojone warzywa i kukurydzę. Placki zwiń jak gołąbki. Przed podaniem możesz je podgrzać na rozgrzanym ruszcie albo na patelni grillowej (2-3 minuty). 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje