Roladki z indykiem

Z dodatkiem chrupiących warzyw.

Tortille z drobiem
Tortille z drobiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Miód wymieszaj 1 łyżką wody, sokiem z cytryny i tymiankiem. Filet posyp solą i pieprzem. Posmaruj miodową marynatą. Skrop olejem. Piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 180 st. 

2. Warzywa umyj, oczyść, pokrój w słupki. Kukurydzę osącz. Rozgrzej patelnię. Kolejno wkładaj na nią tortille i podgrzewaj je 1 minutę. 

3. Filet pokrój na kawałeczki. Na plackach rozłóż mięso, pokrojone warzywa i kukurydzę. Placki zwiń jak gołąbki. Przed podaniem możesz je podgrzać na rozgrzanym ruszcie albo na patelni grillowej (2-3 minuty).

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas