Roladki z indykiem
Z dodatkiem chrupiących warzyw.

Składniki
- 6 tortilli (śr. ok. 30 cm)
- 2 duże czerwone papryki
- 1 ogórek sałatkowy
- 1 mała puszka kukurydzy
- 60 dag fileta z indyka
- 4 gałązki tymianku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki miodu
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, osusz. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Miód wymieszaj 1 łyżką wody, sokiem z cytryny i tymiankiem. Filet posyp solą i pieprzem. Posmaruj miodową marynatą. Skrop olejem. Piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 180 st. 2. Warzywa umyj, oczyść, pokrój w słupki. Kukurydzę osącz. Rozgrzej patelnię. Kolejno wkładaj na nią tortille i podgrzewaj je 1 minutę. 3. Filet pokrój na kawałeczki. Na plackach rozłóż mięso, pokrojone warzywa i kukurydzę. Placki zwiń jak gołąbki. Przed podaniem możesz je podgrzać na rozgrzanym ruszcie albo na patelni grillowej (2-3 minuty).