Roladki z kurczaka z suszoną śliwką

Roladki z kurczaka z suszoną śliwką to doskonały przepis na pyszny obiad. Podane z aromatycznym sosem, to uczta dla podniebienia. Wszyscy fani mięsnych posiłków z pewnością pokochają roladki z kurczaka z suszoną śliwką.

Roladki z kurczaka z suszoną śliwką kuszą smakiem i wyglądem
Roladki z kurczaka z suszoną śliwką kuszą smakiem i wyglądem INTERIA.PL

Roladki z kurczaka z suszoną śliwką - przygotowanie

1. Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, przyprawić tymiankiem, ułożyć suszone śliwki i zawinąć mięso w roladki.

2. Każdą roladkę owinąć dwoma plastrami boczku.

3. Piec 30 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło lub na zimno.

Dla fanów drobiu mamy też inne przepisy:

Zobacz również:


Roladki z kurczaka z suszoną śliwkąInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas