Reklama

Reklama

Soczyste pałki z kurczaka

Soczyste pałki z kurczaka, inaczej udka z kurczaka, to uniwersalne i szybkie danie, które możemy podać na kolację, podwieczorek lub do przegryzki. Z dodatkiem ziemniaków i surówek stanowią także doskonałą bazę obiadową. Soczyste pałki z kurczaka możemy zajadać na ciepło lub na zimno!

Składniki

  • 4 pałki z kurczaka
  • 0,5 szklanki sosu sojowego
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki keczupu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Soczyste pałki z kurczaka - przygotowanie

1. Pałki z kurczaka umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać sos sojowy, miód, oliwę, keczupy, zmiażdżone ząbki czosnku, sól i pieprz.

2. Udka umieścić w marynacie, piec 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza przy grzaniu góra-dół.

3. Podawać na ciepło lub na zimno.

Dla fanów kurczaków mamy też inne przepisy:

Warzywa i kurczak w curry

Kurczak Tikka Masala

Reklama

Prosty kurczak

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje