Soczyste pałki z kurczaka

Soczyste pałki z kurczaka, inaczej udka z kurczaka, to uniwersalne i szybkie danie, które możemy podać na kolację, podwieczorek lub do przegryzki. Z dodatkiem ziemniaków i surówek stanowią także doskonałą bazę obiadową. Soczyste pałki z kurczaka możemy zajadać na ciepło lub na zimno!

Pyszne pałki z kurczaka dla wszystkich entuzjastów drobiu!
Pyszne pałki z kurczaka dla wszystkich entuzjastów drobiu! INTERIA.PL

Soczyste pałki z kurczaka - przygotowanie

1. Pałki z kurczaka umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać sos sojowy, miód, oliwę, keczupy, zmiażdżone ząbki czosnku, sól i pieprz.

2. Udka umieścić w marynacie, piec 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza przy grzaniu góra-dół.

3. Podawać na ciepło lub na zimno.

Dla fanów kurczaków mamy też inne przepisy:

Zobacz również:

Przepis na pałki z kurczaka w pomidorachInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas