Roladki z łososiem
Pyszna przekąska.
Roladki z łososiem123RF/PICSEL
Składniki:
Naleśniki:
- 2 jajka
- 100 g mąki
- 1/2 szkl. mleka (może być rozmieszane z wodą)
- szczypta soli
- łyżeczka oleju + olej do smaż.
Farsz:
- 150 g łososia wędz.
- 1/2 ogórka wężowego
- 150 g serka kremowego
- 1/2 cytryny
- pęczek koperku
Przygotowanie:
1.Składniki ciasta naleśnikowego starannie rozmieszaj lub zmiksuj, odstaw na ok. 15 min. Łososia pokrój, koperek posiekaj, umyty ogórek pokrój ze skórką w cienkie słupki.
2. Na rozgrzanej patelni (ew. lekko natłuszczonej olejem) usmaż naleśniki, ostudź. Każdy posmaruj serkiem, połóż po porcji łososia i ogórka, posyp koperkiem, skrop sokiem z cytryny.
3. Zwiń, a następnie przekrój na 2-3 części. Udekoruj i podaj.