Roladki z szynki
W sam raz na śniadanie!

Składniki
- 20 plasterków szynki wędzonej z kurczaka np. Konspol Natura
- 6 jajek
- 150 g sera żółtego
- 3 łyżki majonezu (bezglutenowego)
- 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
- sól i pieprz do smaku
- garść pomidorków koktajlowych
- szczypiorek
Sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo, a po ostygnięciu ścieramy na tarce o grubych oczkach, ser ścieramy na drobnych oczkach. Te produkty mieszamy wraz z bezglutenowym majonezem, jogurtem, doprawiamy przyprawami i mieszamy do równomiernego rozprowadzenia ich. Tak przygotowany farsz nakładamy na plasterki szynki i zawijamy. Jeśli któraś z roladek będzie się rozwijała, można nakłuć ją wykałaczką. Roladki dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i posiekanym szczypiorem.