Roladki z tortilli z korniszonami

Rewelacyjna przekąska. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu w gronie znajomych

Składniki dla: 3-4 porcji

Składniki

  • 1 słoik ogórków korniszonów z chili np. Krakus
  • 2- 3 tortille pszenne
  • 4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki)
  • 300 gram piersi kurczaka
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka do zamarynowania kurczaka
  • ½ papryki czerwonej
  • ćwierć główki sałaty lodowej
  • 1 awokado
  • ¼ czerwonej cebuli
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ limonki

Sposób przygotowania

Awokado, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje