Roladki z tortilli z korniszonami
Rewelacyjna przekąska. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu w gronie znajomych

Składniki
- 1 słoik ogórków korniszonów z chili np. Krakus
- 2- 3 tortille pszenne
- 4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki)
- 300 gram piersi kurczaka
- oliwa z oliwek do smażenia
- sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka do zamarynowania kurczaka
- ½ papryki czerwonej
- ćwierć główki sałaty lodowej
- 1 awokado
- ¼ czerwonej cebuli
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z ½ limonki
3-4 porcji
Sposób przygotowania
Awokado, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce.