Roladki ze schabu

Roladki przygotowane według naszego przepisu będą kruche i wyjątkowo soczyste. To świetny pomysł na pyszny, domowy obiad, który zniknie w mgnieniu oka.

Smakowite roladki ze schabu
Smakowite roladki ze schabu123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Schab opłucz, osusz, rozbij. Oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. Każdy kawałek posmaruj musztardą. 

2. Ogórek pokrój na ćwiartki, boczek w kosteczkę. Cebulę poszatkuj. Połowę odłóż, resztą posyp mięso. Dodaj po ćwiartce ogórka i posiekany boczek. Zwiń roladki. Obwiąż je bawełnianą nitką. Oprósz delikatnie wędzoną papryką oraz mąką. 

3. W rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Obsmaż mięso z każdej strony. Wrzuć pozostałą poszatkowaną cebulę, zrumień. Wlej bulion, dodaj suszony grzybek. Duś na średnim ogniu pod przykryciem około 60 min. Pod koniec duszenia zdejmij pokrywkę, by sos odparował.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas