Rolady z mielonego mięsa

Aktualizacja
Roladki z marchewką
Roladki z marchewką123RF/PICSEL

Pasterska z owczym serem i marchewką

Składniki

  • 1,2 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 1 czerstwa bułeczka kajzerka
  • 2 marchewki
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag owczego sera (np. feta, bryndza)
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżki ostrej musztardy (np. sarepskiej albo tatarskiej)
  • 2 łyżki oleju
  • suszony tymianek i oregano
  • sól l pieprz

Sposób przygotowania

Roladki z papryką
Roladki z papryką123RF/PICSEL

Paprykowa z mozzarellą

Składniki

  • 1 kg mielonej karkówki
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała żółta papryka
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 ząbki czosnku l 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej (ajvaru) albo 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 duże kulki sera mozzarella
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 szkl. mleka albo bulionu do namoczenia
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Roladki ze szpinakiem
Roladki ze szpinakiem123RF/PICSEL

Szpinakowa z ementalerem

Składniki

  • 1 kg mielonego mięsa z kurczaka
  • 4 jajka
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1 mała cebula l 1 op. (ok. 45 dag) mrożonego szpinaku
  • 20 dag żółtego sera w plasterkach (ementalera)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?