Rolki serowe z pieczywa tostowego z dipem paprykowym
Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm.
Składniki:
- 6 kromek pieczywa tostowego
- 12 plasterków sera Gouda MSM Mońki
- 1 świeża papryka czerwona
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- 80 g pomidorów suszonych w oleju
- papryka chilli
- sól do smaku
Sposób przygotowania:
1. Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.
2. Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.