Rosół z wątróbką
Rosół z wątróbką to potrawa w dwóch wersjach. Rozciągająca się pomiędzy kuchnią azjatycką a swojskim klimatem Małopolski. Wypróbuj koniecznie rosół z wątróbką i zdecyduj, która wersja jest bliższa twoim gustom.

Składniki
- 25 dag wątróbki z drobiu
- cebula (najlepiej młoda)
- jajko
- masło
- bułka tarta
- mleko
- majeranek
- pieprz
- sól
Rosół z wątróbką - przygotowanie
1. Cebulę siekamy drobniutko i obsmażamy na maśle. Siekamy pietruszkę, mieszamy z cebulką. 2. Wątrobę kroimy w cienkie plastry, potem w drobną kostkę. Panierujemy w jajku i bułce tartej z dodatkiem przypraw i pietruszki. Formujemy kulki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Można jednak pominąć ten etap i obsmażyć wątróbkę z dodatkiem przypraw i pietruszki, będzie wtedy zdecydowanie mniej kaloryczna.3. Mięso podajemy z gorącym rosołem i makaronem. Dobrze w tym daniu sprawdzi się makaron ryżowy lub sojowy.***
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz także: