Rosół z wątróbką

Aktualizacja

Rosół z wątróbką to potrawa w dwóch wersjach. Rozciągająca się pomiędzy kuchnią azjatycką a swojskim klimatem Małopolski. Wypróbuj koniecznie rosół z wątróbką i zdecyduj, która wersja jest bliższa twoim gustom.

Rosół z wątróbką to przysmak znany w Małopolsce
Rosół z wątróbką to przysmak znany w Małopolsce123RF/PICSEL

Rosół z wątróbką - przygotowanie

1. Cebulę siekamy drobniutko i obsmażamy na maśle. Siekamy pietruszkę, mieszamy z cebulką. 

2. Wątrobę kroimy w cienkie plastry, potem w drobną kostkę. Panierujemy w jajku i bułce tartej z dodatkiem przypraw i pietruszki. Formujemy kulki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Można jednak pominąć ten etap i obsmażyć wątróbkę z dodatkiem przypraw i pietruszki, będzie wtedy zdecydowanie mniej kaloryczna.

3. Mięso podajemy z gorącym rosołem i makaronem. Dobrze w tym daniu sprawdzi się makaron ryżowy lub sojowy.

***

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Ciasteczka migdałowe na białkachPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas