Reklama

Reklama

Rosół z wątróbką

Potrawa w dwóch wersjach. Rozciągająca się pomiędzy kuchnią azjatycką a swojskim klimatem Małopolski. Wypróbuj koniecznie i zdecyduj, która wersja rosołu jest bliższa twoim gustom.

Składniki

  • Rosół wołowy
  • 25 dag wątróbki z drobiu
  • cebula (najlepiej młoda)
  • jajko
  • masło
  • bułka tarta
  • mleko
  • majeranek
  • pieprz
  • sól

Cebulę siekamy drobniutko i obsmażamy na maśle. Siekamy pietruszkę, mieszamy z cebulką. 

Wątrobę kroimy w cienkie plastry, potem w drobną kostkę. Panierujemy w jajku i bułce tartej z dodatkiem przypraw i pietruszki. Formujemy kulki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Można jednak pominąć ten etap i obsmażyć wątróbkę z dodatkiem przypraw i pietruszki, będzie wtedy zdecydowanie mniej kaloryczna.

Mięso podajemy z gorącym rosołem i makaronem. Dobrze w tym daniu sprawdzi się makaron ryżowy lub sojowy.

***

Zobacz także:

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: rosół

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje