Rosół z wątróbką
Rosół z wątróbką to potrawa w dwóch wersjach. Rozciągająca się pomiędzy kuchnią azjatycką a swojskim klimatem Małopolski. Wypróbuj koniecznie rosół z wątróbką i zdecyduj, która wersja jest bliższa twoim gustom.
Rosół z wątróbką - przygotowanie
1. Cebulę siekamy drobniutko i obsmażamy na maśle. Siekamy pietruszkę, mieszamy z cebulką.
2. Wątrobę kroimy w cienkie plastry, potem w drobną kostkę. Panierujemy w jajku i bułce tartej z dodatkiem przypraw i pietruszki. Formujemy kulki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Można jednak pominąć ten etap i obsmażyć wątróbkę z dodatkiem przypraw i pietruszki, będzie wtedy zdecydowanie mniej kaloryczna.
3. Mięso podajemy z gorącym rosołem i makaronem. Dobrze w tym daniu sprawdzi się makaron ryżowy lub sojowy.
***
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz także: