Różne wcielenia marchewki

Gotowanie nie musi być nudne! Przedstawiamy przepisy z wykorzystaniem marchewki, które polubią zarówno dorośli, jak i dzieci!

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowemateriały prasowe

Ciasto marchewkowe

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Ubij jajka z cukrem i olejem. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową oraz cynamon i dodaj do jajek. Dosyp startą skórkę pomarańczową, marchew, rodzynki i posiekane orzechy włoskie, a następnie wymieszaj (np. za pomocą Robota Planetarnego Beko (KMD3102W)). Równomiernie rozprowadź ciasto w lekko natłuszczonej formie. Piecz przez 45-55 min. Przed podaniem poczekaj aż wystygnie.

Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkoweInteria.tv
Smoothie
Smoothiemateriały prasowe

Marchewkowe smoothie

Umieść wszystkie składniki w blenderze kielichowym i blenduj aż do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Dopraw do smaku syropem klonowym, wanilią lub cynamonem. Wlej do kubków i przyozdób natką marchewki. Smacznego!

Przepis na babeczki marchewkoweInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas