Reklama

Reklama

Różne wcielenia marchewki

Gotowanie nie musi być nudne! Przedstawiamy przepisy z wykorzystaniem marchewki, które polubią zarówno dorośli, jak i dzieci!

Składniki

  • 2 jajka
  • 150 ml oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 200 g startej marchewki
  • 200 g mąki
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 50 g orzechów włoskich
  • 100 g rodzynek
  • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatułowej

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Ubij jajka z cukrem i olejem. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową oraz cynamon i dodaj do jajek. Dosyp startą skórkę pomarańczową, marchew, rodzynki i posiekane orzechy włoskie, a następnie wymieszaj (np. za pomocą Robota Planetarnego Beko (KMD3102W)). Równomiernie rozprowadź ciasto w lekko natłuszczonej formie. Piecz przez 45-55 min. Przed podaniem poczekaj aż wystygnie.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje